automata árnyékolás

Ezt a blokkot tudod használni összetettebb árnyékolók irányítására, mint a reluxák, redőnyök vagy napellenzők. „Összetett” irányítás azt jelenti, hogy ez a blokk lehetővé teszi a nap állása alapján szabályozott árnyékoló beállítást.

intelligens helyiségszabályzás kombinálása automata árnyékolással

Az intelligens helyiségszabályozással, a vásárlóid pontosan olyan hőmérsékletet kaphatnak, amilyet szeretnének, pontosan abban az időben, amikor szeretnék. Nyáron ugyanúgy biztosítani szeretnéd az optimális árnyékolást. Kombinálva a két blokkot ezt naplózni is tudod. Az alábbi videó segítségedre lesz.

bemutatás

A blokkot ugyanúgy lehet manuálisan irányítani, mint automatikusan a teljesen optimalizált árnyékolásért. Az automata előnye, hogy maximális fény mellett a szobában, kerülve a direkt napsugárzást.

Ha kombináljuk az intelligens helyiségszabályozás modullal, akkor a szobahőmérséklet és a nap állásának eredményeként tudod állítani az árnyékolókat.

Ne ijedj meg a paraméterek és a bemenetek számától. Csak néhány feltétlenül szükséges az alap beállításhoz.

alap beállítás

Elsőként kösd be a fali kapcsolókat, amik az árnyékolókat vezérlik. A Fel bemenet a fel irányt, a Le bement a le irányt vezérli. Az árnyékoló addig fog mozogni, míg nyomva tartod a gombot, illetve ha a nyomva tartás ideje több mint 3 másodperc, akkor az árnyékoló teljesen le vagy fel fog mozogni.

Következő lépésként kösd be a digitális kimeneteket, amik a motorra vannak kötve. Qfel a felfelé irány a Qle a lefelé irányt vezérli.

Az egyetlen paraméter, amit be kell állítanod az a Tu és a Td. Ezek konstansok által vannak állítva a lenti példában, de nyugodtan megváltoztathatod őket a blokk beállításaiban.

Most már tudod vezérelni az árnyékolókat a fali kapcsolókkal, vagy a felhasználói felületen keresztül.

további automatikus beállítások

Az alap beállításon felül, gyorsan engedélyezni tudsz néhány automata funkciót a D paraméter beállításával.  Ez az ablak égtáj tájolása fokban megadva.

Ezután, használd az AS bemenetet, hogy aktiváld az automata módot a blokkon. Ide kell kötnöd az árnyékoló kimenetet az intelligens helyiségszabályozó blokkról, tehát amikor túl meleget érzékel, az árnyékolók bezáródnak.

Végül az AD bemenetet akkor használd ha szeretnéd az automatikát kikapcsolni. Például télen, vagy amikor az ablak nyitva van.

Solidline Air csőmotor

Ha Solidline Air csőmotort használsz, akkor a motor parancs kimenetét közvetlenül bekötheted a blokk AQpp kimenetére.

Ez az egy kapcsolat az összes információt továbbítja.