Tökéletes vezérlés, lenyűgöző világítás: RGBW 24V Compact Dimmer by Eva Szilagyi

A 24V RGBW Compact Dimmer a színeket változtató fényforrások (pl. RGBW LED szalag) egyszerű vezérlését teszi lehetővé. Teljes skálán történő, 0-100%-os dimmelésre és bármilyen szín beállítására képes, ezáltal egyedi világítási képeket és hangulatokat hozhatunk létre a segítségével, amelyek meg tudják változtatni bármely helyiség atmoszféráját.


Új megoldások, sokoldalú használati lehetőségek

Az RGBW 24V Compact Dimmer-t kifejezetten lokális használatra fejlesztették, így könnyedén telepíthető közvetlenül a LED szalagok mellé, süllyesztve vagy eltakarva a bútorzatba vagy a mennyezetbe.

Mindegy, hogy most építkezel vagy csak felújítasz

A Loxone AIR és TREE technológiáinak köszönhetően az RGBW 24V Compact Dimmer bármikor könnyedén beszerelhető.

IC_Tree-Black-100x100.png

A díjnyertes Loxone TREE technológia előnye, hogy az egyszerű kábelezési topológiának köszönhetően nagy mértékben csökkenti a szükséges kábel mennyiségét és a szerelési időt. Ha a tervezés a kábelezés előtt zajlik, ezt a lehetőséget ajánljuk.

IC_Air-Black-100x100.png

A Loxone AIR egy rádiójelekkel kommunikáló technológia, amely lehetővé teszi az eszközök utólagos telepítését, például felújítások alkalmával. Ezt a lehetőség ajánljuk, ha nem akarsz utólag a kábelekkel bajlódni, hiszen az AIR technológia biztosítja az intelligens automatizálás és vezérlés kábelmentes kommunikációját.

PH_Installation-Tree.png
PH_Installation-Air.png

A kábelt a fedlapok levétele után tudod bekötni. Ha több kábel szükséges a szereléshez, a kábelrögzítő gyorskötözőt célszerű használni.


tartalom és képek forrása: https://shop.loxone.com/enuk/rgbw-24v-compact-dimmer.html

Loxone LED mennyezeti lámpa: gyönyörű, színes világítás + beépített mozgásérzékelő + beépített fényérzékelő by Eva Szilagyi

PH_Ceiling-Einsatz-Einleitung-1.jpg

A fény ereje és minősége befolyásolja a hangulatunkat, nagy hatással van arra, hogy hogyan érezzük magunkat az otthonunkban vagy az irodában. Az új Loxone mennyezeti lámpával az otthonod minden helyiségében gyönyörű fényeket állíthatsz be. Sokoldalú és egyszerűen kezelhető eszköz, amely a legújabb technológiát ötvözi a modern formatervezéssel.

Az otthonod új fényekben tündökölhet.

PH_Ceiling-integrierter-Bewegungsmelder.png


Csak rajtad múlik, hogy a nappalidban melegfehér fény vagy különleges, színes fények játszanak. A fény erősségét is a kedvedre állíthatod - a nagyon világostól egészen a hangulatvilágításig. Az okos otthonokban egy lámpa nem csak világításra használható, ébresztőként vagy néma kapucsengőként is funkcionálhat.

A beépített mozgásérzékelő a lámpa fontos és praktikus kiegészítője. Nincs szükség külön mozgásérzékelő felszerelésére, hiszen a Loxone mennyezeti lámpa ezt a funkciót is átvállalja.


PH_Must-Have-Ceiling-Light-1.jpg

világítás

Nincs több botladozás a sötétben. A beépített mozgásérzékelőnek és fényérzékelőnek fontos szerepe van a világítás automatizálásában. Ha belépsz a szobába, a mennyezeti lámpa beméri a fény erősségét, és ha kevésnek bizonyul, a beállított világítási kép felkapcsol.

PH_Must-Have-Burglar.jpg

riasztó

A beépített mozgásérzékelő a betolakodókat is észleli. A valaki megpróbál betörni az otthonodba, a riasztás során a fények elkezdenek villódzni és hangos zene szól, hogy elriassza a betörőt. Mindeközben a telefonodra is értesítést kapsz a riasztásról.

PH_Must-Have-Bathroom-1.jpg

multiroom audió

Ha reggel álmosan belépsz a fürdőszobába, a kedvenc dalod fogad, hogy jól induljon a nap.

PH_Must-Have-Nightlight-Kids-Room-1.jpg

és még sok minden más

Az igazi okos otthon igényeit tartották szem előtt a tervezés során - a mennyezeti lámpádat sokoldalúan használhatod, adhat például éjszakai fényt is.

Mindegy, hogy éjszakai, dimmelt, nagyon világos, melegfehér vagy színes fényt szeretnél - az otthonod különböző helyiségeiben a mennyezeti lámpával minden igény és kívánság megvalósítható.

 hálószoba

hálószoba

 dolgozó

dolgozó

 gyerekháló

gyerekháló

 fürdőszoba

fürdőszoba

 folyosó

folyosó

 amit csak szeretnél

amit csak szeretnél

A Loxone mennyezeti lámpa a 1m² – 15m² nagyságú, kis helyiségekben is ideális, erős LED-jeinek fényerőssége egy 130 wattos izzó fényével egyenértékű.

PH_Ceiling-Bulb-big.png

Két változatban elérhető:

IC_Tree-Black-100x100.png

A díjnyertes Loxone TREE technológia előnye, hogy nagy mértékben csökkenti a szükséges kábel mennyiségét és a szerelési időt. Ha a tervezés a kábelezés előtt zajlik, ezt a lehetőséget ajánljuk.

IC_Air-Black-100x100.png

A Loxone AIR egy rádiójelekkel kommunikáló technológia, amely lehetővé teszi az eszközök utólagos telepítését, felújítások alkalmával. Ezt a lehetőség ajánljuk, ha nem akarsz utólag a kábelekkel bajlódni.

A Loxone LED mennyezeti lámpa borítása kiváló minőségű, porfestett alumíniumból készül. Egyszerű, modern formatervezés, fehér vagy antracit szín - beleillik minden környezetbe.

CO_ceiling-lights-Farbdesign.png

A 200 különálló LED kellemes melegfehér és gazdag árnyalatú színes fényeket állít elő. A kiváló minőségű szórófelületnek köszönhetően a fény a szoba minden sarkába eljut, mindenközben a lámpában a diódák nem megkülönböztethetők.

A mozgásérzékelő mellett a Loxone mennyezeti lámpában fényérzékelő is található, amely első lépésben felméri, hogy szükséges-e a lámpákat felkapcsolni.

 360° látómező és 110°szórás-szög

360° látómező és 110°szórás-szög

 0.045 - 188,000 Lux között mérő fényérzékelő

0.045 - 188,000 Lux között mérő fényérzékelő

 Loxone technológia: AIR és TREE

Loxone technológia: AIR és TREE

A Loxone LED mennyezeti lámpa lehetővé teszi, hogy létrehozd azt a tetszőleges világítási képet, ami leginkább illik a helyiséghez és a hangulatodhoz. A piros, a zöld, a kék és a melegfehér különálló csatornái garantálják a színgazdag világítást - miközben energiát takarítanak meg.

A++ energiahatékonyság
3000K melegfehér fény
színek milliói
25 000 működési óra

A beépített dimmer technológiájának köszönhetően a LED mennyezeti lámpa dimmelési görbéje egyenletesebb és finomabban hangolható, mint a hagyományos dimmereké.

 hagyományos dimmer (DMX) 8 bit 256 lépés

hagyományos dimmer (DMX)
8 bit 256 lépés

 Loxone RGBW Dimmer Tree/Air 16 bit 65536 lépés (Loxone Config 10.0 és Lighting Controller V2 használata mellett)

Loxone RGBW Dimmer Tree/Air
16 bit 65536 lépés (Loxone Config 10.0 és Lighting Controller V2 használata mellett)

A foglalatban lévő erős mágneseknek köszönhetően a lámpa csavarok nélkül, rekordidő alatt rögzíthető a mennyezeti szerelőlemezhez.

 mágneses foglalat

mágneses foglalat

 leesésgátló

leesésgátló

 felhasználóbarát csatlakozók

felhasználóbarát csatlakozók

 hosszabb kábel is elfér mögötte

hosszabb kábel is elfér mögötte

100% kompatibilitás a Loxone okos otthonnal

A TREE és AIR technológiának, valamint az Auto Configuration funkciónak köszönhetően a Loxone mennyezeti lámpa egyszerűen felszerelhető és integrálható a Loxone rendszerébe.

A szupergyors szerelésről nézd meg az alábbi videót:

Új eszköz: LOXONE Room Comfort érzékelő by Eva Szilagyi

Blog-Header-Room-Comfort-Sensor_HUN.png

Ahogy a kinti, úgy a benti hőmérséklet, a páratartalom és a levegő minősége is befolyásolja az egészségünket és komfortérzetünket. Ha belegondolsz, a legtöbb ember az életének több mint felét épületek falai között tölti, miközben eszébe sem jut, hogy milyen ott a klíma. Hogyan szerezhetünk bizonyosságot arról, hogy a lehető legegészségesebb körülmények között töltjük az időnket otthon vagy az irodában? A válasz egyszerű: optimalizálni kell a hőmérsékletet, a páratartalmat, és figyelni kell a levegő minőségét.

Az új Room Comfort érzékelő segítségével a Loxone okos otthon megbízhatóan méri a hőmérséklet, páratartalom és CO2 értéket, és optimális klímát biztosít 0-24 órában.

Minden helyiségbe tökéletes választás

A beltéri Room Comfort érzékelőt olyan helyre érdemes tenni, ahol szellőztető berendezést is használsz.

PH-office-round-360.png

iroda

Ahhoz hogy megfelelően működjön az agyunk, elengedhetetlen a friss levegő folyamatos áramoltatása.

PH-bedroom-round-360.png

hálószoba

A friss levegő és az optimális hőmérséklet segíti a zavartalan alvást.

PH-office-round-360.png

fürdőszoba

A reggeli forró fürdő után az okos otthonod optimalizálja a hőmérsékletet, a páratartalmat és a levegő minőségét anélkül, hogy ki kellene nyitnod az ablakot.

Szabályozd te a saját környezetedet

A Room Comfort érzékelő szinte észrevétlenül méri az értékeket, és szabályozza a teljes helyiséget.

Mockup-iPhone.png

Teljes app támogatás

Az érzékelő segítségével a Loxone okos otthon automatikusan optimalizálja a szoba hőmérsékletét, páratartalmát és CO2 szintjét. Ha mégis változtatni szeretnél valamelyik értéken, az applikáción keresztül okostelefon vagy tablet segítségével bármikor könnyedén megteheted.

Az okos otthonod a nyaralásod alatt is vigyáz magára by Eva Szilagyi

Fehér homok, a tenger moraja, meleg napsütés az arcodon, hűs ital a kezedben - a várva várt vakációdat élvezed.

Ez a pihenés és a kikapcsolódás ideje, a legkevésbé sem hiányzik a stressz és az aggodalom. Az otthonodtól távol befészkelheti magát a fejedbe a bizonytalanság, hogy minden rendben van-e a házaddal. Képzeld el, hogy az otthonod magára vigyáz, mindent biztonságban tudhatsz, és értesítést kapsz minden olyan eseményről, ami fontos. Biztos, hogy ez a tudat téged is megnyugtatna - csak azzal kellene foglalkoznod, hogy a medence mellett pihenj a napágyon, vagy hogy lesétálj a tengerpartra.

Hogyan tud az otthonod magára vigyázni? Két nyaralni induló család példáján máris bemutatjuk. Bánfiék Loxone okos otthonban, Lukácsék pedig egy hagyományos házban élnek. 

 
PH_Fam-Hansen-360.png
 
PH_Fam-Dittmann-360.png
 

Lukács család
Miklós (36), Kriszta (32), Jázmin (8) and Ádám (4)
hagyományos otthon

Bánfi család
Dávid (36), Erika (33), Márk (3) and Szofi (3)
Loxone okos otthon

1.png

Kezdődhetnek a kalandok!

Bánfi család

A család ébredése előtt már kezdődik a nap, pontosan 15 perccel korábban. Az árnyékoló lamellái felemelkednek, hogy a reggeli nap be tudjon sütni a hálószobákba, és szépen nyugodtan felébredhessen a család. A családtagok kedvenc zenéje is megszólal a szobájukban. A nap remekül indul, és még a java csak most kezdődik. 

A fürdőszobában egyedi lejátszási lista alapján választ zenét a multiroom audió rendszer.

Mindenki a jobb lábával kel, és simán megy a készülődés. Jöhet a reggeli kakaó és kávé.

A család útra kész. Induláskor Dávid pár kattintással kiválasztja a hosszabb időre szóló 'elutazás' funkciót az applikáción keresztül.

Azonnal kap egy értesítést a telefonjára, hogy a fürdőszobában nyitva maradt az ablak. Gyorsan becsukja, és kezdődhet a nyaralás.

Lukács család

Az ébresztőóra éles hangja mély álmából kelti a családot. (Kriszta már régóta meg akar szabadulni tőle)

A hirtelen ébredéstől még kábán megmosakszik a család, és készülődik az induláshoz. A szokásos rutin következik: Kriszta körbemegy a házban, hogy leellenőrizze, minden ablak zárva van-e, lekapcsolja a pincében a lámpát, kihúzza a tévét, lekapcsolja a fűtést és a bojlert. 

Még egy fontos dolga van: átmegy a rokonokhoz, hogy a bejárati ajtó kulcsát átadja - a biztonság kedvéért. 

A család máris késésben van, úgyhogy nagyon igyekeznek az indulással. 

 

 

2.png

A repülőtérre vezető úton…

Lukács család

Úton a repülőtér felé Krisztának rossz érzése támad - biztos, hogy a kapkodós indulás előtt kihúzta a konnektorból a vasalót?

Mivel nem hagyja nyugodni a gondolat, a család visszafordul, hogy megnézze. Természetesen a vasaló a helyén volt, áramtalanítva. Kriszta megkönnyebbült, a feszültség mégis mindenkiben megmaradt. 

A család megérkezik a repülőtérre, és azonnal a check-in pult felé veszi az irányt. Rájönnek, hogy sajnos elfelejtették előre kinyomtatni a beszállókártyájukat, így be kell állniuk a kígyózó sorba. 

Mire sikerül bejelentkezniük, esélyük sincs már reggelizni.

Bánfi család

Azzal a jó érzéssel, hogy otthon minden rendben a család átadhatja magát a közelgő nyaralásnak és a pihenésnek - még azelőtt, hogy a reptérre érnének. 

Amikor Dávid az 'elutazás' funkciót kiválasztotta, a vezérlés a következő feladatokat végezte el automatikusan: 

 • árnyékolást automatikus módba állította
 • leellenőrizte, hogy az összes ablak és ajtó zárva van-e
 • leellenőrizte, hogy az elektromos eszközök ki vannak-e kapcsolva
 • a bojlert a hazaérkezés időpontjáig kikapcsolta
 • élesítette a riasztót
 • bekapcsolta a jelenlét szimulációt

A repülőtéren a családnak még reggelizni is jut ideje a check-in előtt. 

3.png

Első nap

Az időjárásjelentés szerint otthon felhőszakadás volt

Reggeli közben a családok értesülnek arról, hogy a városban, ahol élnek, szakadt az eső az éjjel. Több hír érkezett elárasztott pincékről, vízkárokról.

Lukács család

A család elkezd aggódni, hogy vajon a házuk rendben van-e.

Kriszta gyorsan felhívja az anyukáját, aki elmeséli, hogy a szülői ház pincéjét elöntötte a víz. Emiatt az anyukájának eszébe sem jutott Krisztáék házát megnézni, de megígéri, hogy mielőbb átmegy. 

A bizonytalanság kellemetlen érzése az étvágyukat is elveszi a finom reggelitől. A délutáni strandoláshoz sincs épp kedvük.

Végre jön a megnyugtató telefonhívás, a ház rendben van

Bánfi család

Dávid és Erika nyugodtan hátradőlhet. Az okos otthonuk értesítette volna őket, ha bármelyik vízbetörés érzékelő aktiválódott volna.

A legrosszabb esetben az okos applikáción keresztül azonnal tudomásukra jutott volna a veszély, és felhívhattak volna valakit, aki segít azt elhárítani. 

Mivel egyik érzékelő sem jelzett, tudják, hogy a házukkal minden rendben. Hogy erről biztosan meggyőződjenek, Erika megnyitja a Loxone applikációját, és tudja, hogy nem történt semmi gond, így a család indulhat a strandra. 

A vízérzékelő nem az egyetlen eszköz, amelynek a használata biztonságot nyújt

A Bánfi család abban az esetben is kapott volna értesítést, ha valami füstölt vagy égett volna a házukban, és így azonnal lehetőségük lett volna cselekedni. 

4.png

A régóta várt csomag

A két család a tengerparton napozik, amikor az otthoni csengő megszólal. Egy régóta várt csomagot hozott a futár.

Lukács család

A futár érkezésekor senkit sem talál otthon, és a csomagot sem tudja biztonságos helyen hagyni, így sikertelen a csomagátvétel. 

A futár ezért a csomagot visszaviszi a központba. Miklósnak fel kell hívnia a futárszolgálatot, és egyeztetnie kell egy új időpontot, vagy a nyaralás után magának kell elmennie a csomagért. 

 

Bánfi család

A család már ismeri a futárt, hiszen mindig ő jár hozzájuk. A nyaralás megkezdése előtt Dávid beállított a futárnak egy egyszeri alkalomra szóló PIN kódot, amellyel az NFC Code Touch segítségével bejuthat a garázsba (de csak a garázsba). Így a futár könnyedén le tudja tenni a csomagot, amely biztonságban van, amíg a család haza nem ér.

Dávid az applikáció segítségével látja a hozzájuk érkező vendégeket, és beszélni is tud velük, de a nyaralás alatt inkább a pihenéssel és a családjával foglalkozik. 

A kód nem csak a futároknak hasznos

A Bánfi család az NFC Code Touch-nak köszönhetően különböző jogosultságokkal bárkinek tud belépő kódokat generálni. A szomszédjuk, aki elvállalta a macskájuk etetését, ilyen kóddal jut be a házba akkor, ha a család nem tartózkodik otthon. Amint hazaérnek, a szomszéd néni kódja már nem fog működni.

5.png

Hazafelé

Az idő repül, ha az ember jól érzi magát. Sajnos mindkét család nyaralása vége ért.

Lukács család

A család még nem is ért haza, de lélekben már véget ért a vakációjuk. Amint eljöttek a hotelből, Kriszta felhívta a rokonukat, hogy kapcsolja be a bojlert, hogy legyen melegvíz, mire hazaérnek. 

A repülőn azon tűnődnek, hogy otthon minden rendben van-e. Csak akkor nyugszanak meg, amikor hazaérnek, és meggyőződnek arról, hogy nincs semmi gond. 

Mégis sok feladatuk van még, hogy az otthonuk újra a régi legyen a hosszú távollét után:

 • felhúzzák a redőnyöket
 • minden szobát alaposan megnéznek
 • kiszellőztetnek
 • csatlakoztatják az elektromos eszközöket a hálózathoz
 • megnyitják a központi vízcsapot
 • ...

 

 

Bánfi család

Mielőtt a család elindult nyaralni, Dávid a Loxone applikációján keresztül hagyott két naptárbejegyzést, és megjelölte azt a két napot, amikor elutaznak és amikor hazaérkeznek.

Az otthonuk minden szükséges beállítást elvégzett, amíg ők nem voltak otthon, és felkészült a fogadásukra: 

 • a HVAC visszaállt az általános működésére
 • az elektromos eszközök használatra készek
 • minden szobában komforthőmérséklet van

A visszaúton sem kell aggódniuk a házuk miatt, hiszen tudják, mi fogja őket várni otthon. Tisztában vannak azzal, hogy az otthonuk 50,000 feladatot végez el helyettük egy évben, így akkor is nyugodtak, ha nem vakációznak.