5 leggyakrabban feltett kérdés a rádióvezérelt okos otthonokkal kapcsolatban / by Eva Szilagyi

6_Fragen_zur_Funktechnologie-v3.png

1. kérdés: Lehet-e okos otthonom úgy, hogy csak rádióvezérelt eszközöket használok?

Ez az eszköztől függ. A Loxone Air eszközök együtt egy olyan hálózatot alkotnak, amellyel nagyobb terek, teljes épületek is lefedhetők. Minden, hálózati feszültségre kötött Loxone eszköznek jelismétlő funkciója is van. Ez azt jelenti, hogy az egyik hálózati feszültségről üzemelő eszköz képes adatokat továbbítani a másik eszköznek mindaddig, amíg az adat el nem éri a céleszközt. Ez a Loxone Air technológia egyik alapelve.

Például ha a Motion Sensor Air (mozgásérzékelő) túl messze esik a Miniserver Go-tól, akkor a többi hálózati feszültségű eszköz (Smart Socket Air vagy a Nano Dimmer) jelismétlő funkciót is el tud látni. A jel, amelyet a Miniserver Go küld a földszintről, így könnyedén továbbítható az emeletre, tehát így könnyedén áthidalhatók a távolságok.

Nem számít, hogy egy lakásról vagy egy házról beszélünk, a Loxone Air technológia tökéletes megoldást nyújt az utólag kialakított okos rendszerek megvalósításához.

2. kérdés: Mennyire megbízható a rádióvezérelt technológia?

A legfontosabb kérdés az, hogy az átvivő és a jelvevő közötti adatátvitel mennyire megbízható. A Loxone-nak a megbízhatóság kérdése kulcsfontosságú.

Például ha a szoba túl hideg, a Miniserver Go a „fűtés” parancsot továbbítja a szelepmozgató (Valve Actuator Air) részére. Amint a szelepmozgatóhoz eljut a jel, az visszajelzést küld a Miniserver Go-nak. Ha nem érkezik meg a visszaigazolás, a Miniserver Go újraküldi a jelet. Ha az eszköz nem működik, a Miniserver Go érzékeli ezt, és automatikusan értesíti erről az okos otthon tulajdonosát.

3. kérdés: Csak rádióvezérelt eszközöket használatával ugyanúgy élvezhetem az okos otthon előnyei?

Egyértelműen igen. A Loxone Air technológia lehetővé teszi, hogy teljes kihasználtságukban vedd igénybe a vezeték nélküli eszközöket. Egyre több kiegészítő Air eszközt találsz meg a kínálatunkban, amelyekkel összetett megoldást kínálunk az okos otthont tervezőknek.

A termékpalettán többek között megtalálod a rádióvezérelt szelepmozgatókat, füstérzékelőket, ajtó- és ablaknyitás érzékelőket is. Ha mégis hiányozna valami, amire szükséged lehet, biztosítunk, hogy ez nem marad így sokáig!

4. kérdés: Mennyire biztonságos a rádióvezérelt technológia az okos otthonokban?

Manapság előfordul, hogy az okos otthonokban a rádióvezérelt technológia nem titkosított. Így fennáll a veszélye annak, hogy valaki beleláthasson a rendszeredbe, legrosszabb esetben pedig annak, hogy azt lemásolhassa.

A Loxone okos otthonaiban nem ez a helyzet. A Loxone-nál az Air eszközök közötti kommunikáció titkosított, így biztos lehetsz benne, hogy a privát információid és a beállításaid biztonságban vannak. Minden Loxone okos otthon saját titkosító kulccsal működik, biztosítva azt, hogy ne legyen semmiféle interferencia az esetlegesen közeledben lévő Loxone rendszerekkel.

5. kérdés: Hogyan lesz a rádióvezérelt eszközöm mindig a legújabb technológiai verzió szerint frissítve?

Ez a vezeték nélküli technológia minőségétől függ. Az okos otthonokban lévő rádióvezérelt eszközök gyakran nem frissíthetők. Ez azt jelenti, hogy megőrzik a telepítéskor kialakított tudásukat. De ne aggódj, ez nem igaz minden vezeték nélküli technológiára.

A Loxone naprakész megoldást kínál. Mint ahogy minden előre vezetékelt Loxone okos otthonban, úgy az utólag kialakított, rádióvezérelt házakban is minden eszköz frissíthető. Köszönhetően az ingyenes szoftverfrissítéseinknek és az applikációinknak, az eszközeid mindig a legújabb verzió szerint biztosítják számodra a tökéletes működést.