„Az egyszerűség a kifinomultság csúcsa.” (Leonardo da Vinci) / by Eva Szilagyi

BASALTE_ENZO

Képzeld el, hogy elég mindössze egy készülék, amellyel a szobában napi szinten szükséges összes funkciót tudod vezérelni. Gondold el, hogy minden feladatot egy eszközről tudsz irányítani, nem szükséges külön termosztát, kapcsoló, árnyékolást vezérlő távirányító. Az automatika az aktuális hőmérsékleti és fényviszonyoknak megfelelően optimalizálja otthonod, de ha szeretnéd azt felülírni, a hőmérsékletszabályozást, az árnyékolást, a világítást egyetlen nyomógomb megérintésével változtathatod.

Lásd magad előtt az a helyzetet, hogy hazaérsz, és a mozgásérzékelők jelzésének köszönhetően egy alapvilágítási kép kapcsolódik az otthonodban. Ezt a beállítást az előre beprogramozott világítási képek változtatásával az éppen aktuális tevékenységedhez és hangulatodhoz igazíthatod. Más színek és fények kapcsolhatók főzéshez, a családi vacsorához, az esti tévénézéshez. A világítási képeket egy finom mozdulattal egy készüléken módosíthatod. A redőnyvezérlés mindig optimális, mégis ha több napfényt szeretnél, erről az eszközről bármikor az igényeid szerint módosíthatók az állások. Ugyanezen a felületen irányíthatod a zenét, kiválaszthatod a lejátszási listáidat, változtathatod a hangerőt.

BASALTE_SENTIDO

Ez a Basalte.

A Basalte márka egyet jelent a finomsággal és a szépséggel, a különleges felhasználói élménnyel, az egyedi stílussal, a praktikum és a dizájn tökéletes ötvözetével. A gyártó kifinomult formatervezésű termékpalettát kínál, amelynek minden egyes eleme kiemelkedő minőségű anyagokból, alumíniumból, rézből, nikkelből, kovácsolt vasból készül. A Basalte missziója, hogy formájában és funkcióiban egyszerű, egyedi és elegáns termékeket hozzon létre, amely a lényegre koncentrál, és a modern otthon kényelmét szolgálja. 

A belga székhelyű Basalte 2008-as alapítása óta olyan referenciaértékű eszközkínálatot hozott létre, amelyet már a világ 60 országában forgalmaz. A gyártót az elmúlt 10 évben több mint 35 nemzetközi dizájn díjra jelölték. A Basalte szembe megy a trendekkel, és a technológia gyors ütemű fejlődésének ellenére egyszerűségre törekszik mind dizájnban, mind funkciókban. Mivel eszközei megfelelnek a KNX szabványnak, így szinte minden rendszerrel kompatibilisek. Bármilyen környezetbe belesimulnak, tökéletes kiegészítői az igényes és kifinomult stílusú otthonoknak.

A Basalte egyik legnépszerűbb terméke a multifunkcionális Sentido nyomógomb. Segítségével egy eszközön vezérelhetsz minden napi szinten használt funkciót. Teljes felülete érintésre érzékeny, így egy finom mozdulattal változtathatod a beállításokat. Egy-egy felület megnyomásával szabadon irányíthatod az árnyékolóidat vagy a Music Servered, több felület egy időben történő érintésével pedig egyszerre minden lámpát fel- vagy lekapcsolhatsz, vagy kiválaszthatod az előre beprogramozott világítási képeket. Az eszköz igényeid szerint programozható, teljesen személyre szabható.

BASALTE_SENTIDO

A Sentido nyomógombban található egy beépített hőmérsékletérzékelő. Ennek köszönhetően észrevétlenül jutnak el az adatok az otthoni intelligens vezérlőegységhez, amely a mért hőmérséklet függvényében automatikusan működteti a fűtést vagy a hűtést.

A nyomógomb több színű LED háttérvilágítása visszajelzi a végrehajtott parancsot, valamint segít megtalálni az eszközt a sötétben.

Amennyiben még több funkciót szeretnél egy felületen kezelni, a Basalte másik egyedi eszköze, az intelligens, KNX rendszer alapú Deseo a megfelelő választás. A Deseo első ránézésre egy szobatermosztátnak tűnhet, de valójában sokkal több annál. 

BASALTE_DESEO

A diszkrét, egyszerű és minimalista dizájn innovatív felhasználói felületet rejt: a nyomógombok lehetővé teszik, hogy különböző funkciók között navigálj. A világítás, a beállított sémák, az árnyékolók, a multi-room audiórendszer is egy finom érintéssel vezérelhető.

A Deseo szoftverében található általános menü a szobában kezelendő legfontosabb funkciókat tartalmazza, az almenü pontjai kiválasztásával pedig részleteiben személyre szabhatók a feladatok.