ébresztő óra

Okos ébresztőóra az okos otthonodhoz

oktató videó

Találkozz a vezérigazgatónkkal Thomas-sal ebben a videóban, aki bemutatja az általános funkcióit az ébresztőóra blokknak.

 

alapbeállítás

Az ébresztő funkcióblokk lehetővé teszi, hogy előírjunk műveleteket, akár egyszer vagy többször egy nap vagy egy nap többször. Továbbá a napokhoz, különböző beállításokat adhatunk hozzá, mint szabadság, munkaszüneti nap.

A funkcióblokknak is van egy univerzális szeretett vagy utált szundi funkciója.

 

Mindenekelőtt kattintsunk kétszer a blokkra, hogy megnyíljon a beállítások ablak, hogy hozzáadhassunk a riasztásainkat.

Ahhoz, hogy hozzáadjunk egy új riasztást, kattintsunk a zöld plusz ikonra a bal alsó sarokban. Itt hozzáadhatunk leírást vagy nevet, megadhatjuk az ébresztés idejét és, hogy melyik napokon legyen aktív.

Fontos, hogy a lehetőségek között kiválasszuk, hogy szeretnénk e, hogy kérjen megerősítést a riasztás kikapcsolásához. Nem szükséges megerősítést hozzáadnunk, a riasztás automatikusan le fog állni a Ta paraméterrel beállított idő után.

Amikor a riasztás megszűnik, egy impulzus generálódik a QTa kimeneten, és ha a riasztás deaktiválódik (akár a C bemenetre érkező impulzussal, vagy a beállított idő elteltével) egy impulzus generálódik a QTe kimeneten. Amikor a riasztás aktív akkor a Qa kimenet aktív.

Ha szeretnénk szundizni a riasztást, azt az S bemenetre érkező impulzussal tehetjük meg (ágy melletti kapcsoló pl). Ha a „megerősítést igényel” doboz ki van pipálva, és a riasztás ideje alatt (Ts paraméter) nem érkezik megerősítés, a szundi automatikusan elindul. A szundi idejét a Ts paraméterrel állíthatjuk. Ha egy impulzus érkezik a Tsc bemenetre a szundi ideje alatt, az időzítő újraindul. A riasztás természetesen a szundi ideje alatt is leállítható a C bemenet segítségével.

Ha szeretnéd, hogy az aktuális riasztás előtt valami történjen (pl a lámpák lassan feldimmelődnek ), azt megteheted a QTp kimenet segítségével. Ez egy impulzust generál egy beállított idővel a riasztás deaktiválódása előtt. Ezt az időt a Tp paraméter segítségével állíthatod.

Ha a DisP bemenet aktív, akkor a blokk összes riasztása deaktiválódik.