fogyasztásmérő

A blokk lehetetővé teszi, hogy mérjük és megjelenítsük az energiafogyasztást a felhasználói felületen. Ez impulzusadós órákkal, vagy mért értéket átadó órákkal működik.

bemutatás

A fogyasztásmérő blokk lehetővé teszi, hogy fogadjuk az impulzusadós órából érkező fogyasztási adatokat, hogy a fogyasztásmérő blokk különböző kimeneteiként használjuk. Például használhatod a havi fogyasztási adataidat és elküldheted magadnak e-mailben.

A funkcióblokk mutatja a jelenlegi és az összes fogyasztást, de sokféle érték közül választhatunk.

A fogyasztásmérő blokk látszik a felhasználói felületen, és statisztikát és adhatunk hozzá.

alapbeállítások

Kössük be a mérő jelét a Tr bementre

A mérőóra impulzus kimenetét be kell kötnünk a Miniszerver vagy Extension digitális bemenetére. A Configban a digitális bemenetet be kell kötnünk a Tr bemenetére a fogyasztásmérő blokknak.

Most be kell állítani, hogy a mérőóra egy egység alatt mennyi impulzust ad. Ezt az információt megtaláljuk az óra dokumentációjában.

óra bekötése a számlálóba

Az óra impulzus kimenetét ebben az esetben egy Extension digitális bemenetére kell bekötni. Fontos, hogy a digitális bemenetet, amit számlálóként használunk a fogyasztásmérő blokkon frekvenciaszámláló legyen, és ezt csak egy Extension modulon tudjuk megtenni. Ahhoz, hogy Configban beállítsuk a típust, egyszerűen csak pipáljuk ki a „frekvenciaszámláló” dobozt a bemenet lehetőségei között.

Ezután be kell kötni a digitális bemenetet a C bementre a fogyasztásmérőnek.

Ezután, definiálni kell, hogy egységenként, mennyi impulzus érkezik az órától. Ezt az információt megtaláljuk az óra dokumentációjában.

Smart Socket Air teljesítmény és energia bekötése

A smart socket air képes energia és teljesítmény fogyasztási adat továbbítására, amiket használhatunk bemenetként a Configban. A teljesítményt beköthetjük a P, míg az energiát az E bemenetre a fogyasztásmérő blokkon.