hosszú kattintás

Ez a funkció blokk egy impulzust fog adni a négy kimenet egyikére, ami függ a bemenetre érkező impulzus hosszától.

bemutatás

Ha az impulzus már aktív, amikor azt bekötjük a Tr bementre, akkor az impulzus hosszát leméri. Az impulzus hosszától függően, egy állítható impulzus fog generálódni a 4 kimenet egyikén. A kimenet hossza definiálható a T paraméter segítségével.

A kimenet analóg értéke is változtatható a V1-V4 paraméterek segítségével.

4 különböző jelenetet lehet, a beérkező impulzus hosszától függően.

példák

A Q1 és Q2 kimenet felváltva aktív

Az impulzus a Tr bemeneten hosszabb, mint Ti, de rövidebb, mint 2xTi, akkor a Q2 kimeneten aktiválódik az impulzus a T paraméterrel beállított ideig. Továbbá a V2 paraméterrel beállított érték megjelenik az AQ kimeneten. Alapból ez a 2-es.

Ezután egy gyorsabb impulzus érkezik a Tr bemenetre. Ekkor a Q1 kimeneten aktiválódik egy impulzus a T paraméterrel beállított ideig. Továbbá a V2 paraméterrel beállított érték megjelenik az AQ kimeneten. Alapból ez az 1es.

Ezt a blokkot úgy is használhatod, mintha több funkciót építenél egy kapcsolóba. Például egy rövid impulzusra az árnyékolók egy kicsivel följebb mennek, de egy hosszú impulzus hatására teljesen felhúzódnak.

Q4 kimenet aktív

Ha az impulzus hosszabb, mint a Ti paraméter háromszorosa, akkor a Q4 kimenet lesz aktív az impulzus a T paraméter által szabályozott ideig. Emellett a V4 értéke megjelenik az AQ kimeneten. Alapból ez a 4-es.