intelligens helyiségszabályozás

fűtésvezérlés

Ezzel a blokkal a tulajdonosok a kért hőmérsékletet pontosan a kért időpontban fogják megkapni.

bemutatás

Az intelligens helyiségszabályozás több féle módban tud működni – a manuálistól a teljesen automatáig. Automata módban a fűtési és hűtési periódusok naptári bejegyzésekkel indulnak. Hűtési és fűtési módban is beállíthatunk időzítőket és menetrendeket a lehetőségek ablakban vagy beállíthatunk automataárnyékolást.

Két fűtési kimenete van. Amikor a szabályzó nem a fűtési szakasz közepén van, a másodlagos fűtési kimenet csak csökkentett teljesítménnyel használja. Azokban a helyiségekben ahol csak egy fűtési kör van, csak az első kimenetet használjuk.

Az időzítő ablakban a következő hőmérsékletek elérhetők: comfort, fagyvédelem, csökkentett, emelt hőigény, túlfűtés védelem.

A beépített bonyolult logika lehetővé teszi, hogy a kívánt hőmérsékletet a kért időre állítsa be – akkor indítja el a fűtést, hogy a kért időre fel tudja fűteni. Az intelligens helyiségszabályzás 0,1°C/óra változást számít mindaddig, amíg bemeneti adat nem elérhető.

Alapbeállítás

A blokknak időbe telik, míg megtanulja a helyiség hőmérséklet dinamikáját. Javasoljuk, hogy a beállított időzítés után hagyjunk egy hetet, hogy legyen ideje megtanulni.

Egyértelműen beállított időzítő programmal a blokk automata módban teljesen alkalmas egyedi helyiségszabályozásra.

Elsőként kössük be a hőmérséklet érzékelőt az AI bemenetre, ezután kössük be vagy az analóg vagy a digitális vagy minkét szelepmozgatót a megfelelő kimenetre. Ennyi! Ezután az időprogramot könnyen beállíthatjuk.

felhasználói felület

Nagyon egyértelmű, hogy hogyan kell időprogramot beállítani a felhasználói felületen. Az alábbi képeken ennek a kinézete látható.

PWM kimenetek

Az intelligens helyiségszabályozás blokk kimenetei a Q, Q2, Qc impulzus szélesség változtató kimenetek. Az automatikus paraméterek meghatározzák a kimenetek optimális szabályzását.

Ha az AQ kimenet nagyobb vagy egyenlő, mint 90%, akkor a digitális kimenet tartósan bekapcsolva marad. Ha az AQ kimenet kevesebb vagy egyenlő, mint 10% akkor a digitális kimenetek kikapcsolódnak.

fűtési zónák

Az intelligens helyiségszabályozó két fűtési zónát támogat. Ha a szabályzó nem épp felfűtési fázisban van, az AQ2 értéke fele az AQ1-nek, de ha AQ1=100% akkor az AQ2 kimenet értéke is 100% lesz.