IR vezérlés

információ

Az új Loxone IR control Air-rel könnyedén illeszthetsz infrával vezérelhető eszközöket az okos otthonodba. Például Tv-t és egyéb otthoni mozi eszközöket, projektorokat, légkondícionálókat.

A Loxone IR control Air a Loxone Air technológiára épül, így könnyen és egyszerűen telepítheted az eszközt, vezetékek nélkül.

A beépített IR adó és vevő mellett, van külső IR vevő is, tehát az IR control Air eszközt eldughatod. Továbbá akár 4 adót is csatlakoztathatunk az eszközhöz, amiket különböző eszközökhöz rakhatunk.

telepítés Loxone Configban

Az eszközt programozó módba kapcsolásának két módja van, attól függően, hogy ez az első telepítés vagy sem. A programozó módban a led piros-zöld-sárgán villog.

első párosítás

Amikor az eszköz először áramot kap, automatikusan programozó módba lép.

újratanítás

Ha újra kell programozni az eszközt, kézzel is beléphetünk a programozó módba. Ezt a tanuló gomb 5 másodpercig tartó nyomásával érhetjük el.

távirányító tanulása

A távirányítóból érkező parancsok használatához, pl egy tv vezérléséhez, párosítani kell a távirányítót az IR control Air-el. Ennek két módja van, vagy az előre definiált távirányítót használsz, vagy párosítod a távirányítót a nyomógombok egyesével való tanulásával.

sablon beillesztése

Loxone Configban van néhány előre elkészített távirányító sablon, illetve CCF fájlok importálására is van lehetőség. A távirányítók megtekintéséhez, kattints a periféria fán a távirányítók fülre, ezután pedig a távirányító gombra, hogy a legördülő listából választhass.

új távirányító tanulása

Ha nincs előre definiált távirányító a Te távirányítódhoz, akkor manuálisan kell létrehozni egyet.

Ahhoz, hogy ezt megtegyük, kattints az IR control Air-re a periféria fán. Ezután pipáld ki a IR monitor dobozt, ezután kattints az Eszköz tanulás gombra.

Egy felugró ablak fog megjelenni a folyamat leírásával, kérlek, alaposan olvasd el mielőtt továbblépsz.

parancsok feltérképezése

A gombokat egyszerűen behúzással hozzáadhatjuk az IR Contorl Air-hez. Eldöntheted, hogy az adott parancs kimenet vagy bemenet.

Például a Power gomb egy parancs, amit a miniszerver küld az eszköznek. Ahhoz, hogy megtegyük, csak húzzuk be a távirányítóból az IR küldéshez a gombot, a periféria fában.

A parancsot mostmár behúzhatjuk az oldalra, hogy használhassuk a konfigurációban.

Mivel az IR Control Air-nek több adó szeme van, ezért választhatunk, hogy az adott parancs melyiken keresztül jusson el az adott készülékhez.