jelenlét szimuláció

Miért hasznos?

A jelenlét szimuláció egy olyan funkció, amely olyan benyomást kelt a külső szemlélő számára mintha a ház lakói otthon tartózkodnának.

Például nyaralás alatt egy átlagos házban nincsenek használatban a világítások és a függönyök, redőnyök gyakran nyitva maradnak. Ez egy határozott jel a betörőknek, hogy nincs otthon senki.

Azonban a Loxone okos házban bekapcsolhatjuk a jelenlétszimulációt, amely képes arra, hogy kapcsolgassa a lámpákat, illetve zenét indítson el. 

beállítás

A jelenlét szimulációt az alábbi blokkoknál tudjuk bekapcsolni:

·      nyomógomb

·      multi kapcsoló

·      lépcsőházi automata

·      ilágításvezérlés

1.PNG

Ahhoz, hogy bekapcsoljuk a világításvezérlő blokkon a jelenlét szimulációt, elsőként a blokk beállításai között pipáljuk ki a Használat jelenlét szimulációban-t.

Ha ezt megtettük, ezután beállíthatjuk a szimuláció idejét. Ha ezt egyszer beállítottuk akkor ezután fel és le fogja kapcsolni a lámpákat a minimális és maximális események darabszáma közötti alkalommal.

Továbbá megadhatunk minimum és maximum időtartamot.

Végül megadhatjuk, hogy melyik világítási képet használja, ha ezt nullára állítjuk akkor a világítási kép véletlenszerűen lesz kiválasztva.

Music Server zóna

2.PNG

A Music Server zónánál is hasonlóan kell eljárni. Először a Használat jelenlét szimulációban-t kell kipipálni.

Ha ezt megtettük beállíthatjuk a kezdő és vég időpontot, ezután a zene be és ki fog kapcsolni a megadott minimum és maximum eseményszám közötti alkalommal.

Továbbá megadhatunk minimum és maximum időtartamot.

Végül válasszuk ki kedvenc lejátszási listánkat amelyiket le fogja játszani. Be tudjuk állítani továbbá a hangerőt is.

aktiválás

 A jelenlét szimuláció automatikusan hozzáadódik alap üzemmódként a periféria fában az Üzemmódok alatt. Ezt ugyanúgy, mint bármelyik másik üzemmódot be és ki tudjuk kapcsolni.

3.PNG

A különböző üzemmódok alapból beépülnek a Loxone programba. Ezt már csak aktiválnunk kell akár egy nyomógombbal.

4.PNG

Ha ezt egyszer aktiváltuk, akkor a beállított funkciók automatikusan fognak működni.