központi

Ez a blokk lehetővé teszi, hogy központosíts általános funkciókat egy helyen, mint például a minden világítás ki.

bemutatás

A központi blokk lehetővé teszi, hogy csökkentsd a merkerek használatát a programodban azzal, hogy leegyszerűsít általános funkciókat blokkok között, főként a világításvezérlés és automataárnyékolás blokkok.

A központi blokkban láthatod az összes világításvezérlést és automataárnyékolást a programban, és kiválaszthatod őket, hogy bemenetként használod vagy a központi blokkból vezéreled.

alapbeállítás

Nagyon egyszerű elkezdeni használni a Központi blokkot, hogy végrehajtson általános funkciókat. Egyszerűen kösd be a Központi blokk különböző bemeneteire a virtuális bemeneteket, amiket bekötnél merkerekre.

Dupla kattintással a blokkon kiválaszthatjuk, hogy milyen blokkokat szeretnél vezérelni a központi blokkon keresztül, egyszerűen ki kell pipálni a kimeneteket. Ha bemenetként szeretnél egy blokkot használni a központi blokkban, például három kattintás a világítás kapcsolón, kikapcsol minden világítást, pipáld ki a bemenetnél.

Például a virtuális bemenet Minden árnyékoló fel, most utasítja a központi blokkot, ami irányítja az összes automataárnyékolás blokkot, hogy húzza fel az árnyékolókat. Azok az automataárnyékolás blokkok, amik nem lettek bepipálva a központi blokkban, nem fognak reagálni a minden árnyékoló fel virtuális bemenetre. Ez azért hasznos, ha szeretnéd, hogy minden lámpa lekapcsolódjon kivéve egy éjjeli lámpát a gyerekszobában.

Ha egyszer egy funkció blokkot kipipáltál a központi blokkban, akkor az a funkció blokk kapni fog egy piros jelet és a központi szó is pirosra vált, innen tudod, hogy az a blokk a központi blokk által van vezérelve.

Bementek, amik a központi blokkból jönnek, nincsenek akadályozva a blokk aktív Dis bemenetétől. Például ha Dis bement aktív egy világításvezérlő blokkon, attól a központi blokktól érkező mindent ki parancs működni fog.

támogatott funkció blokkok

·         Automataárnyékolás

·         Árnyékolás

·         Központi

·         Dimmer

·         EIB dimmer

·         EIB nyomógomb

·         Intelligens helyiségszabályozás

·         Világításvezérlés

·         Multifunkciós váltó

·         Nyomó váltó

·         Nyomó gomb

·         Dupla nyomó gomb +/-

·         Dupla nyomó gomb On/Off

·         Rádió gomb (8x)

·         Rádió gomb (16x)

·         RGB világításvezérlés

·         Lépcsőházi lámpakapcsoló