Loxone_energetika.jpg

intelligens energiamenedzsment

A Loxone okos otthon tökéletesen osztja be a rendelkezésre álló energiát. Segít a saját termelésű energiáid maximális mértékű felhasználásban, miközben minden lehetséges módon spórol neked.

Napközben a napelemek által előállított energiával működteti az otthonodat, este pedig a standby készülékeidet is kikapcsolja. Az árnyékolás, a világítás, a hűtés-fűtés és az egész rendszer olyan harmóniában dolgozik együtt, akár egy szimfonikus zenekar. Ha kimész a szobából, egy dupla érintéssel lekapcsolhatsz mindent - a fényeket, a zenét és a fűtést. Tripla érintéssel a házban lévő összes elektromos eszközt áramtalaníthatod. 

Okos telefonról bárhonnan megnézheted és követheted otthonod energiafogyasztását, valamint összevetheted a termelt és a felhasznált energia mennyiségét. A Loxone okos otthon a te beállításaid szerint működik, a te érdekeidet szem előtt tartva: intelligensen, takarékosan és hatékonyan vezérli otthonod energiaellátását.


Loxone_okos_otthon.jpg

a nap energiája

Napelemek nélkül is hasznot húzhatsz a nap energiájából, hiszen ha süt, kellemesen fel tudja melegíteni az ablaküvegen át az otthonodat.

A Loxone okos otthonban gazdaságosan használható fel az energia: a rendszer először a napsütést fogja be, és csak akkor kapcsolja be a fűtést, ha az is szükséges a beállított hőmérséklet eléréséhez. A Loxone nyáron az árnyékolás segítségével óvja otthonodat a túlmelegedéstől.


Loxone_elektromos_auto.jpg

elektromobilitás

Saját töltőállomásával ingyen töltheted fel elektromos autódat. A Loxone okos otthon felméri, mennyi energiát termeltek a napelemek, figyelembe veszi az aktuális energiaárakat és a ház várható energiaigényét, amikor meghatározza, hogy a nap mely szakában a legoptimálisabb az autót tölteni.