Loxone_Miniserver_GO.jpg

Loxone

Az osztrák kollerschlag-i bázisú céget 2008-ban alapította Thomas Moser és Martin Öller, akik olyan otthon létrehozását álmodták meg, amely önállóan teszi a dolgát, és automatikusan, központilag irányítja a legfontosabb funkciókat.

Annak idején mindketten intelligens, megfizethető és felhasználóbarát automatizálást kerestek otthonukba, de nem találtak megfelelőt: a piac bonyolult, drága és nehezen kezelhető rendszereket kínált. Ők ellenben olyan komplex megoldást kerestek, amely képes arra, hogy éjszaka felkapcsolja a dimmelt világítást anélkül, hogy villanykapcsoló után kelljen kutatni, vagy a nap állásának megfelelően nyissa vagy zárja az árnyékolókat úgy, hogy a kívánt hőmérséklet állandó legyen a szobákban. 

A két szakember a Loxone alapításával a saját elképzeléseiket valósította meg: a Loxone okos otthon nem csak kényelmes, energia-takarékos és biztonságos, hanem automatikusan és öntanuló módon egy rendszerben kezeli a biztonságot, a hűtést, fűtést, szellőztetést, árnyékolást, multimédiát vezérlő feladatokat, melyek beállításait a felhasználó bármikor, egy applikáció segítségével irányíthatja és változtathatja. 

A rendszer egyszerűen használható, rugalmasan bővíthető és megfizethető, ráadásul a Loxone csatolófelületei révén nyitott más kommunikációs csatornákat használó eszközök - például KNX - integrálására is.

Az alapítók célja, hogy a Loxone okos otthon egy mindenki számára elérhető megoldássá váljon.


Loxone okos otthon 5 lépésben

Bármikor dönthetsz úgy, hogy okos otthont szeretnél, tervezéskor, felújításkor vagy ha készen van a házad: a Loxone minden helyzetre kínál megoldást. Ha a Loxone mellett döntesz, ez a folyamat vár rád:

1. tervezés

A Verdomnál segítünk megtervezni a projektet. Tanácsot adunk, hogy az elképzeléseidet milyen eszközökkel és funkciókkal tudod megvalósítani.

2. kábelezés / air technológia

Kollégánk megnézi a kábelezési lehetőségeket az otthonodban / irodádban, és leellenőrzi vezetékeid megbízhatóságát és időtállóságát, valamint hogy minden megfelelően működik-e. Ha rádióvezérelt Loxone Air termékeket szeretnél, munkatársunk felméri, hogy hová érdemes az eszközöket telepíteni.

3. konfiguráció

A sikeres telepítés után kollégánk konfigurálja a rendszert, mindvégig a könnyű kezelhetőséget és az intuitív működést szem előtt tartva.

4. használat

Élvezheted az okos otthonod nyújtotta előnyöket.

5. optimalizálás és fejlesztés

Vedd fel a kapcsolatot kollégánkkal, aki segíteni tud a rendszer további optimalizálásában, finomhangolásában és bővítésében.


 a Loxone rendszer elemei

világítás

hőmérséklet

árnyékolás

biztonság

szellőzés

multimédia

energetika

riasztás