riasztó

bemutatás

A riasztó blokk-ot használhatjuk egy riasztó rendszer felépítésére a Loxone házunkban. Használhatod a mozgásérzékelőket, amik már vannak a házban a világítás miatt. Ezek érzékelik a mozgást, így nincs szükséged a riasztórendszer saját mozgásérzékelőire.

alapbeállítás

Az Loxone riasztórendszer kialakítása rendkívül egyértelmű. Elsőként adjuk hozzá a riasztó funkció blokkot a programhoz. Ezután kössük be az érzékelőket. Az I1 es bemenet a mozgásérzékelők bemenete. Beköthetsz ablaknyitás és ajtóérzékelőket is.

Ezután kössünk be egy kapcsolót, vagy egy iButton olvasót a Tr bemenetre, hogy ki és be tudjuk kapcsolni a riasztó rendszert.

Végül kössük be a kimenetet, pl egy szirénát a Q2-es kimenetre. Használhatunk azonban más kimeneteket is, pl a multiroom rendszerünket, vagy villogtathatjuk a lámpákat, hangos zenét játszhatunk le.

Amikor hozzáadunk egy riasztó blokkot a programhoz, automatikusan felugrik egy ablak, ami lehetővé teszi, hogy a háttérben bekössünk releváns be és kimeneteket. Például Air és tree eszközöket hozzáadhatunk. A világításvezérlők a árnyékolás vezérlők és zenei zónák, megjelennek mint kimenet.