SMART HOME ENGINEERING

Otthonainkban átlagosan 150 különböző elektronikai eszköz vesz minket körül amelyek elméletileg a kényelmünket hivatottak szolgálni. Soknak tűnik? Számoljuk csak össze a multimédiával, árnyékolással, világítással, riasztóval, fűtéssel és hűtéssel, kamerákkal és esetlegesen napelemekkel kapcsolatos eszközeinket és az azokat kezelő tárgyakat. Minden említett rendszer önálló szigetként működik. Nem éppen intelligens, de még csak nem is kényelmes.

Az általunk használt technológiákkal hagyományos nyomógombok és a legbonyolultabb inverterek is egy egységes rendszert alkothatnak, így az addig önállóan működő rendszerek immáron egymásra áthatva működhetnek. Egy nyitásérzékelő indíthatja a riasztást de le is állíthatja a fűtést hogy nyitott ablaknál ne fűtsük az utcát, a nyomógomb irányíthatja a világítást vagy akár a zenét. Minden funkció elérhető természetesen bárhonnan a világból mobil készülékünk segítségével is. Épületünkben egy gombnyomással változtathatunk üzemmódokat. Például lefekvés előtt egy nyomógombot megnyomva minden világítás kikapcsol, az árnyékolók lezárnak, a riasztó élesít, a hőmérsékletek átállnak és a zene elhalkul. Az épület ugyanakkor a környezeti változásokra (tűz, betörés, jelenlét, időjárás, napnyugta stb.) is automatikusan reagál. Egy intelligens házban nem kell kézzel lehúzni az árnyékolókat ha besüt a nap, ezt intézi az automatika sőt még a klíma fogyasztásán is megtakarítunk. De nézzük mit is jelent ez pontosan.

BIZTONSÁG:

Szinte minden új vagy felújított épület rendelkezik riasztórendszerrel. Megoldásunk a hagyományos riasztókat és az ehhez tartozó érzékelőket integrálja. 

 • Pánikgomb: A hálószobában elhelyezhetünk egy pánik gombot. Ezt megnyomva a háló kivételével a világítás bekapcsol, az árnyékolók kinyitnak.

 • Jelenlétszimuláció: A rendszer megtanulja a viselkedésedet és távollét esetén a kiválasztott világítási és árnyékolási köröket pont úgy üzemelteti mintha otthon lennél.

 • Számtalan érzékelő: Nem kell érzékelőket duplikálnod... a hőmérséklet érzékelő amely a fűtést vezérli lehet tűzjelző, a mozgásérzékelő ami a folyosón a világítást kapcsolja lehet a riasztórendszer része.

 • Kamerák: A megfigyelő egységek képének megjelenítéséhez nem kell többé külön alkalmazás. Minden kamera képe elérhető ugyanarról a mobil alkalmazásról mint amelyen keresztül az épület összes többi funkciója.

 • Kaputelefon: A beléptetés minden eleme egyszerűen válhat a épületfelügyelet részévé. A mobiltelefon lehet a kaputelefon beltéri egysége még akkor is ha éppen nem vagy otthon és megérkezik a takarítónő.

 • Automatikus élesítés: Riasztódat bárhonnan élesítheted. Ekkor a világítás kikapcsol, az árnyékolók automatikus üzemmódba állnak, a kért hőmérsékletek eltolódnak és a jelenlétszimuláció elindul.

 • Távoli értesítés: Történjen bármi, az épületed mindenről tájékoztat. Csőtörés, behatolás, tűz esetén a rendszer telefonon felhív... a kaputelefon csörgését push notification-ként fogadhatod.

CSALÁD:

Az otthon, közösen eltöltött idő talán a legértékesebb. Egy intelligens otthon sokban segíthet hogy ezt az időt a legteljesebben élvezhessétek.

 • Jó éjszakát gomb: A gomb megnyomásával a házadat elaltatod. Minden dugaszoló aljzat és világítás kikapcsol. Ha esetleg valaki ezután csengetne a kapunál akkor csak a világítás fog villogni mert a csengőt a rendszer lenémítja.

 • Gyerekvédelem: A gyerekek imádnak gombokat nyomogatni. Bekapcsolt védelemmel azonban mindez következmények nélkül marad.

 • Ne tapogatózz a sötétben: A beépített mozgásérzékelők a lábazati világításokat kapcsolhatják automatikusan. Soha többet nem kell a teljes világítást kapcsolni fali kapcsolóval!

 • Időtálló: A gyerekeid felnőnek és a helyiségek felhasználása is ezzel együtt változik. Ami régen gyerekszoba volt az lehet hogy nem sokára már dolgozószobává alakul. Ne aggódj mert egy épületfelügyelettel szerelt ház ezeket az igényeket is rugalmasan követi.

 • Egyedi hőmérsékletek: Egyszerűen csak a kívánt hőmérséklet minden szobában, minden időpontban.

 • Mindent felügyelve: A beépített nyitásérzékelők és mozgásérzékelők folyamatosan jeleznek hogy ki hol tartózkodik a házban.

ENERGIA:

Az épületed segíthet Neked az energia költségek alacsonyan tartásában. A beépített rendszer például automatikusan kikapcsolhatja a nem használt eszközöket, vagy optimalizálhatja a napelemekből kinyert energia felhasználását. Mindezzel még csak foglalkoznod sem kell hiszen az épület ezeket a funkciókat automatikusan végzi.

 • Optimalizálás: Csak akkor fogyaszd az energiát amikor meg is termeled azt. Napelemeid termelésével egy időben indítja a rendszer a mosó- és a mosogatógépeket, így azok üzemeltetése valóban semmibe sem fog kerülni.

 • StandBy: Egy gombnyomással vagy az épület elhagyásával egy időben kikapcsolhatod a StandBy üzemmódban is rengeteget fogyasztó eszközöket.

 • Mérni és beavatkozni: Az épületbe beépített készülékek folyamatosan mérik és naplózzák a termelést és a fogyasztást. A grafikonok kiértékelésével könnyen tovább optimalizálhatod az épületed fogyasztását.

 • Öntanuló szabályzás: Fűtésszabályzásunk öntanuló, így nem az időprogramban megadott időpontban kezd el fűteni hanem akkor amikor el kell kezdenie az időprogram tartásához. Ha például 7-től szeretnénk a fürdőnkben 23 fokot akkor biztosak lehetünk abban hogy 7 órára a rendszer már felfűtötte a helyiséget.

 • Napenergia: Használja ki a napenergiát az épület fűtéséhez is! Az automatikus árnyékolás csak akkor fog bekapcsolni ha a helyiség már elérte a kért hőmérsékletet.

KÉNYELEM:

Egy épület-automatika rendszer sokkal többet hoz ki az épületedből. A világítási képek egy gombnyomással megváltoztatják egy helyiség hangulatát, a háttérzene automatikusan bekapcsol, amikor kelned kell és az árnyékolók kinyitnak. Megoldásunk rengeteg további funkciót ad ahhoz, hogy a lakásod valóban az otthonoddá váljon.

 • Világítási képek: Mozi, vacsora, parti. A gombnyomásra előhívott hangulatvilágításokat tetszés szerint állíthatod össze fényerő vagy akár szín szerint.

 • Távoli elérés: Minden funkciót elérhetsz a mobiltelefonod, tableted vagy számítógéped segítségével a nappalidból vagy bárhonnan a világból.

 • Háttérzene minden szobában: Rendszerünk szerves részét képezi a zene. Ha reggel belépsz a fürdőbe akkor a kedvenc rádió állomásod kapcsol be automatikusan.

 • Mozi egy gombnyomásra: Este csak megnyomsz egy gombot és az árnyékolók bezárnak, a világítások fényereje megváltozik és a televízió bekapcsol. Kell ennél több?

 • Kaputelefon a mobilodon: Vendégeid mozgóképe és hangja a mobiltelefonodon vagy tableteden jelenik meg. Ha szeretnél egy gombnyomással beengedheted őket...

 • Automatikus árnyékolás: A rendszered az épületben tudja hogy mikor hol kell árnyékolni. Nyáron csak ott húzza le a redőnyt ahol éppen besüt a nap. Reggel a keleti, míg délután a nyugati homlokzatot árnyékolja.

TECHNOLÓGIA:

A fent leírt funkciók eléréséhez nyitott és rugalmas rendszert kell választanunk, olyan rendszert ami bármikor bővíthető és változtatható. Cégünk az osztrák LOXONE épületfelügyeleti megoldásait valamint a belga BASALTE és LITHOSS cégek szerelvényeit használja előszeretettel, melyeket német GIRA, BERKER és JUNG eszközökkel egészít ki. 

KÉRDÉSED VAN? VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Érdeklődőinknek ingyenes konzultációs időpontot biztosítunk, partnereinknek pedig folyamatosan ingyenes magyar nyelvű támogatást adunk. Keress minket bizalommal!

Sokan és sokat dolgozunk, hogy azt mondhassuk cégünk saját projektjeinek száma meghaladta a százat, a világ Loxone-al ellátott épületeinek száma pedig a negyvenezret. Alább láthatod azokat a publikus munkáinkat amikre különösen büszkék vagyunk.