szélérzékelő

funkciók

A szélérzékelő blokk lehetővé teszi, hogy a szélmérőtől érkező digitális impulzusokat szélsebességgé alakítsa. A blokknak vannak további funkciói, tud átlagos szélsebességet számolni, maximum szélsebesség, és képes figyelmeztetést küldeni.

beállítás Loxone configban

A digitális szélmérőt egy extension modul digitális bemenetére lehet kötni, a maximum frekvencia 150Hz lehet. A miniszerver és dimmer modul digitális bemenetei nem lesznek használhatók, mert ezeket nem tudjuk frekvenciaszámlálóként használni. A lehetőségek ablakban pipáljuk ki a „frekvenciaszámláló” dobozt.

alapbeállítás

Kössük be a szélérzékelőt a blokk Al bemenetére.

Az átváltás arányát az F paraméterrel tudjuk változtatni. Ezt az adatot megtalálod a szélmérő adatlapján. Például ha a szélmérő 1impulzus/s /km/h akkor az arányszám 1 mert 1impulzus/s=1km/h. Ez minden szenzornál változhat.

Az átlagos szélsebesség az AQ kimeneten jelenik meg, amelyre beköthetünk egy merkert vagy egy virtuális állapotot, hogy meg tudjuk jeleníteni a felhasználói felületen. A Q kimenet egy viharfigyelmeztetést ad, ha a W paramétert meghaladta. Itt is használhatunk merkert, hogy az árnyékolókat nyissuk vagy zárjuk a redőnyt, stb.