tűzjelző rendszer

alap funkciók

A Loxone rendszert használhatjuk víz és tűz jelzőként, a tűzjelző blokk segítségével. Hozzáadhatunk füst érzékelőket, hőmérséklet érzékelőket, tűzérzékelőket.

applikáció

Ez a funkcióblokk értesít, ha tűz üt ki a házunkban vagy víz betörés történik.

A Loxone saját eszközei, mint a tűz jelző, vagy a vízérzékelő, automatikusan hozzáadódik a blokkhoz. Külső eszközöket is hozzáadhatunk, ezeket a bemenetekre tudjuk bekötni. Hőmérséklet érzékelőket is használhatunk, tűz érzékelésére.

Továbbá kiválaszthatunk zeneszerver zónákat, világítás vezérlőket hogy a jelzést láthatóvá és hallhatóvá tegyük.

alapbeállítás

Első lépésként illesszük be a funkcióblokkot a programunkba. Dupla kattintással megnyíló ablakban, hozzáadhatjuk az air és tree eszközeinket. Ha már telepítésre került a Loxone zeneszerver, a zenei zónákat is hozzárendelheted.

Természetesen füst és hő érzékelőket is beköthetünk, az előbbit a Is míg utóbbi Alt bemenetre. A vízérzékelőt az Iw bemenetre köthetjük be. Kimenetként egy szirénát is beköthetünk a Qh kimenetre.

Ezek alapján riasztás esetén, egy szirénahang fog szólni a zenei zónákban, a lámpák villódzni fognak, az árnyékolók pedig teljesen kinyitnak.

program minta

Ebben a példában egy figyelmeztető fény és egy hívó szolgáltatást is bekötöttünk a Q1-re. A hívó szolgáltatás, telefonon értesít az eseményről.

Amint a füstérzékelő jelet küld, vagy a hőmérsékletérzékelő a maximális jelet küldi, az előriasztó beindul, a Q1 kimenet aktiválódik. Ez egy néma riasztás, ami azt jelenti, hogy a sziréna nem kapcsol be ez idő alatt. Ha a riasztást nem nyugtázzuk le az applikációban vagy a C bemeneten keresztül, akkor a Dm paraméterrel beállított idő után elindul az éles riasztás, ami aktiválja a Q2 kimeneten lévő szirénát is.