Bemutatjuk 2022 második legjobb Loxone projektjét

Az év Loxone projektje 2022 második helyezettjének bemutatása:

Svorcz Gábor, és cége, a BAU Design Kft. Loxone bemutatólakásuk automatizálásával nyerte el a második helyet. A projektben kiemelkedő érték volt a sokoldalúság, az eszközök maximális kihasználása, a fenntarthatósági szempontok figyelembe vétele és a prémium minőségre törekvés.

A projekt bemutatása:

“Építészként és generál kivitelezőként 10 éve ismerkedtem meg az épületautomatizálással, azon belül a Loxone-rendszerrel.

Az utóbbi 5 évben főleg generálkivitelezés terén fejlődtünk. Ezekben a munkákban minden projektben a Loxone épületautomatika rendszert ajánlottuk, és többnyire azt is kiviteleztük.

A ModelHome, vagyis a Loxone bemutatólakás megvalósításával az érdeklődők kézzelfoghatóan tapasztalják meg a Loxone technológia kínálta élményt és előnyöket.

A projekt érdekessége hogy szinte minden Loxone perifériát telepítettünk, ami egy épületben előfordulhat (NFC Code Touch, Intercom, Touch Pure, Touch Pure CO2, Touch Surface, Nightlight, Grill, LEAF szellőztetőrendszer, világítási elemek Spot, LED szalagok, Pendulum slim, szelepmozgatók, SBK osztó / gyűjtő, vízbetörés érzékelés, nyitásérzékelők, jelenlét érzékelők, kilincs, redőny vezérlés stb.)

Klimatizálás

A hőforrás egy egyszerű kazán, a hűtés hőmennyiségét pedig kútból vett hideg víz biztosítja. Ez is mutatja, hogy a Loxone rendszer alkalmas egyedi elemek integrációjára is. A hűtésre felhasznált hideg vizet egy ciszternába vezetjük ki, amit aztán az öntözőrendszer használ fel, ezáltal egy fenntarthatóságot is előtérbe helyezve. A fűtési/hűtési rendszer hőleadója padló/fal fűtés.

A fűtésszabályozás vizualizálására Gépészeti séma blokkot programoztunk.

A rendszerben minden elektromos fogyasztó energiafelhasználásáról statisztika készül.

Az épületben audiórendszer is kiépítésre került süllyesztett mennyezeti hangszórókon keresztül. A Quadral fali, Signum álló és Subwoofer hangszóróival, ami természetesen kiemelkedő hangminőségben szóló, audió és riasztórendszer elemei is egyben.

Digital showroom

A teljes körű automatika rendszer kiépítése mellett a Fire Stick segítségével látványos Digital showroom élő bemutatót is tudunk tartani.”

Previous
Previous

2022 legjobb magyarországi Loxone projektje

Next
Next

Bemutatjuk 2022 harmadik legjobb Loxone projektjét