Mindent megteszünk azért, hogy partnereinknek a lehető leghatékonyabb támogatást és a legpontosabb útmutatást nyújtsuk. Cserébe néhány szabály figyelembe vételét kérjük, amelyek betartása közös érdekünk.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a sikereink szorosan kapcsolódnak a szakemberekből álló partnerhálózatunk eredményes működéséhez. Azt is tudjuk, hogy a partnereink rengeteg időt és energiát fektetnek abba, hogy a megrendelőiknek személyre szabott Loxone okos otthonokat adhassanak át. Mi ezt szeretnénk védeni és támogatni. Mindeközben célunk, hogy a partnereinknek tisztességes és egyenlő esélyeket biztosítsunk, és munkájukat jutalmazzuk.

A jövedelmező és korrekt együttműködés érdekében, továbbá a minősített Loxone partneri státusz megtartásához a következő irányelvek mindenkori betartását kérjük.

A Loxone partnerprogram irányelvei

1. A Loxone eszközök értékesítése

Partnereink érdekében a Loxone eszközök kereskedelme során nagy figyelmet fordítunk az átlátható és igazságos árazási struktúrára.

Te, mint Loxone partner, felelős vagy a Loxone okos otthon teljes projektmenedzsmentjéért, tehát a konzultációért, a tervezésért, a telepítésért, a kivitelezésért és az utólagos támogatásért. Véleményünk szerint ezen fázisok teljesítése során érhetjük el a megrendelő elégedettségét. Ahhoz, hogy a Loxone partner program részese lehess, és a Loxone eszközeivel kereskedhess, a fent említett összes szolgáltatást biztosítanod kell a megrendelőidnek.

1.1. Feltételek

A szolgáltatásaidért cserébe kedvezményt adunk a Loxone eszközök árából, és számíthatsz ingyenes műszaki támogatásunkra is.

Amennyiben az eszközöket és a projektedet anélkül értékesíted, hogy konzultációs vagy telepítő szolgáltatást is nyújtanál, a Loxone partneri státuszodat visszavonhatjuk.

1.2. Árazás

Partnereink a kiskereskedelmi árakból kapnak kedvezményt, és elvárjuk, hogy a szolgáltatásaikat is korrekt piaci árakon kínálják.

1.3. Loxone eszközök adásvétele

A partnereink a Loxone eszközöket közvetlenül az országukban működő kizárólagos Loxone forgalmazótól vagy Loxone irodától vásárolhatják. Olyan országokban, ahol nincs jelen a Loxone, az osztrák központ felelős a kereskedelemért.

A partnereknek nem megengedett, hogy más partnereken keresztül, vagy a Loxone által nem ajánlott / nem minősített cégeken keresztül vásároljanak Loxone eszközöket. A Loxone eszközök közvetítő kereskedelme sem Loxone partnereknek, sem alvállalkozóknak, sem pedig harmadik feleknek nem megengedett.

1.4. Loxone eszközök eladása

A partnerek nem megengedett, hogy nagy mennyiségű eszközt adjanak el B2B vevőknek és nagykereskedőknek, valamint tilos közvetlenül vagy a dropshipping eszközeivel a Loxone termékeket más online kereskedőknek továbbértékesíteni. A Loxone eszközök eladása kizárólag a vevőnek történhet.

1.5. Eredeti csomagolás

Nem megengedett, hogy a Loxone eszközök eredeti csomagolását bármilyen módon megváltoztassák. Szigorúan tilos a Loxone eszközöket más csomagolásban vagy más név alatt értékesíteni.

1.6. Online kereskedők és webshopok

Azt javasoljuk, hogy a Loxone partnerek nyilvánosan hozzáférhető, e-kereskedelem céljára alkalmas weboldalakon keresztül fogadjanak megrendeléseket, ahol a vevők a kiegészítő szolgáltatásokat (konzultáció, tervezés, kivitelezés, utógondozás) is megrendelhetik. A webshopot / weboldalt a Loxone partner cégének kell birtokolnia és üzemeltetnie.

A harmadik fél (eBay, Amazon, Alibaba, stb.) általi termékértékesítés tilos, hiszen az ilyen típusú kereskedelem során nem lehetséges a vevő támogatása.

1.7. Loxone eszközök helyettesítése más eszközökkel

A Loxone Miniservere megfizethető árú eszköz, többféle interfésszel és kiváló szoftveres megoldással rendelkezik. Közvetlenül vagy Extension modulok által számos technológiával és más gyártó eszközeivel is integrálható.

A Loxone biztosítja az eszközök, kiegészítők és szoftverek folyamatos és díjtalan frissítéseit, és közvetlen és ingyenes műszaki támogatást nyújt.

A Loxone a szoftver licensz és a műszaki támogatás költségeit* egyenesen a Loxone eszközök árába építi be. Ahhoz, hogy ezt a jövőben is biztosítani tudja, számít a partnereiben arra, hogy a telepítés során a Loxone Extension és egyéb Loxone eszközöket és kiegészítőket használják.

Amennyiben valamelyik partner a Loxone vezérlőegységeket más gyártók hasonló funkciót betöltő termékeivel helyettesíti, ezzel teljes mértékben megszegi a Loxone irányelveit.

*kivéve a Loxone Weather Service és Loxone Caller Service szolgáltatásokat

2. Marketing és a marketing anyagok felhasználása

2.1. Loxone márkanév

Szigorúan tilos a Loxone márkanevet a közösségi média fórumain cég, domain, felhasználó nevekben, vagy közösségi csatorna elnevezésében használni.

Hogy minden félreértést elkerüljünk, egyértelművé kell tenni, hogy a Loxone partner működik közre, nem pedig a Loxone maga. Amikor a felhasználó begépeli a domain nevét, találkozik a márkával, látja a webdizájnt vagy a tartalmat, világosan tudnia kell, hogy melyik céggel áll valójában kapcsolatban. Emiatt a partner oldalának domain nevében tilos a ‘Loxone‘, a ‘Lox‘ vagy ezek bármilyen más kombinációjának használata. Ez a tiltás vonatkozik a közösségi média csatornáin, fórumain használatos felhasználónevekre és a partner minden egyéb dokumentumaiban, médiaeszközeiben való megjelenésekre.

A céges arculatunk (CI) az általunk kínált megoldásokkal párhuzamosan fejlődött - kreativitásunk és kemény munkánk eredményeképpen. A Loxone céges arculatára való hivatkozás lehetséges, de explicit és összetéveszthetetlen módon legyen nyilvánvaló, hogy magáról a Loxone-ról vagy a Loxone partnerről van szó.

Továbbá az a kérésünk, hogy a partner ne használjon olyan szavakat vagy kifejezéseket a ‘Loxone partner’ megnevezéssel összefüggésben, amely félrevezető vagy tisztességtelen más partnerekkel szemben. Ezek a teljesség igénye nélkül a következők: kedvenc, első, vezető, mások által kedvelt, prémium. A Loxone logója semmilyen formában nem szerkeszthető vagy változtatható meg.

2.2. Tartalom

A weboldalunkon vagy katalógusainkban publikált tartalmakat partnereik szabadon felhasználhatják. A szöveg, képek vagy a tartalom szó szerinti másolása szigorúan tilos, mivel ez mind a Loxone-nak, mind a partnernek a Google rangsorban való pozícióeséssel járhat.

A tartalom megírása során (akár weboldalra, akár brossúrához készül) az eszköznevek pontos leírását kérjük, pl: ‘Miniserver’ nem pedig ‘mini server’.

Weboldalra vagy marketing célból megjelenő anyagokhoz nincs módunkban tartalmat gyártani. Amennyiben a partnerünk szeretné nekünk elküldeni a megírt tartalmat nyomtatás vagy közzététel előtti ellenőrzésre, szívesen fogadjuk, viszont nem vállalunk felelősséget a tartalom pontatlanságai, helyesírási hibák vagy elütések miatt.

2.3. Képek használata

A Loxone weboldal Press és a Partner Download aloldalairól szabadon, ingyenesen letölthetők a képeink. Kérjük, hogy ne változtasd meg a képeket vagy a grafikát. A szerzői jogok korlátozása miatt arra kérünk, hogy ne használj képeket a weboldalunk egyéb oldalairól. A képeinket azért biztosítjuk a partnereink számára, hogy Loxone eszközöket népszerűsítsenek. Minden olyan kép esetén, amelyeket az oldalunkról töltesz le, kérjük, hogy a kép forrásaként tüntesd fel, hogy ‘Loxone’, és hivatkozásképp utalj egy linkkel a loxone.com weboldalra, ahol szükséges.

Segítünk, hogy minél hatékonyabban el tudd adni a Loxone eszközöket a megrendelőidnek, ezért a forrásainkat ingyenesen a rendelkezésedre bocsájtjuk, hogy a Loxone okos otthonban rejlő lehetőségeket be tudd mutatni. Amennyiben más épületautomatizáló rendszerek telepítésével is foglalkozol, arra kérünk, hogy a Loxone weboldalán található forrásokat (képeket, animációkat, videókat) csak a Loxone eszközök eladásösztönzésére használd. Kérjük, hogy hivatkozz a Loxone-ra a képfeliratok, linkek, képek esetén, és jelöld meg azok forrásait. Ha kétségeid támadnak, keress minket, és segítünk eligazodni.

Nem áll módunkban mások kérésére új kreatív anyagot készíteni vagy a már meglévő forrásainkon változtatni.

2.4. Videók használata

A YouTube csatornánkon sok általunk gyártott videót találsz. Azok felhasználása esetén azt kérjük, hogy másold át a beágyazás kódját a weboldaladra. A nagy adatforgalom elkerülése miatt sajnos nem áll módunkban az eredeti videókat továbbítani neked. Tilos a videókat szerkeszteni vagy új cégnévvel ellátni, és a felvétel nem használható más videókban. Ha más Loxone partner által gyártott videót szeretnél megjeleníteni, egyértelművé kell tenned, hogy ez nem a saját projekted, és így elkerülheted a megrendelőid megtévesztését.

Kérjük vedd figyelembe, hogy néhány videónkat már archiváltuk, és elképzelhető, hogy a bennünk lévő információ nem pontos vagy naprakész. Ezeket a videókat egyértelműen ‘Archív’ besorolással jelöljük, és azt ajánljuk, inkább az újabb videóink közül válogass.

2.5. Loxone Partner Logo használata

A partneri pozíciód weboldaladon és egyéb csatornákon történő reklámozására a besorolásodnak (regisztrált, Silver, Gold vagy Platinum) megfelelő partneri logót biztosítunk számodra, amelyet bejelentkezés után letölthetsz a Loxone weboldaláról.

A partner logót szabadon használhatod a weboldaladon, nyomtatott és online anyagokban. Az online felületen való használat előfeltétele a Loxone weboldalára való linkes hivatkozás megjelölése.

Arra kérünk, hogy semmilyen módon ne szerkeszd vagy változtasd meg a partner logót, és ne használd olyan szavakkal vagy szóösszetételekkel, amelyek megtévesztőek lehetnek a megrendelőid vagy tisztességtelenek a versenytársak számára. Ezek a teljesség igénye nélkül a következők: kedvenc, első, vezető, mások által kedvelt, prémium.

A partner a besorolásának megfelelően hivatkozhat magára: regisztrált, Silver, Gold vagy Platinum. Azon partnereink, akik előzőleg Silver, Gold vagy Platinum státuszt értek el, de az éves értékelés során státuszt váltanak, mivel elérték / nem érték el a megfelelő forgalmat, kötelesek az aktuális partneri besorolásukat használni, és ki kell cserélniük minden nem aktuális, használatban lévő logót a weboldalukon és a marketing anyagokon.

A Silver, Gold vagy Platinum partnerek a ‘minősített Loxone partner’ elnevezést is használhatják.

3. Teljesítés és kizárás

A Loxone ezen irányelvek megsértése alkalmával megváltoztathatja a partner státuszát, vagy ki is zárhatja a céget a partner programból. A Loxone fenntartja a jogot, hogy a partner weboldalát és az általa használt közösségi csatornákat átvizsgálja.

A Loxone partnerprogram fent felsorolt irányelveinek megsértése esetén a Loxone fenntartja a jogot, hogy megszüntesse a partneri kedvezményt és státuszt, valamint hogy a weboldalunkon is törölje a céget a partnerei közül.

Továbbá fenntartja a jogot, hogy az irányelveket megsértő cégek partner programjukba való jelentkezését elutasítsa, vagy visszavonja a partneri státuszt.