Itt az új Config 14.4.9.25

Elindult a Loxone Oktoberfest! Elsőként az ingyenes Loxone Config & App új verzióját mutatjuk be, amely egy sor olyan újítást tartalmaz, amire már biztosan sokan vártatok.

Modbus, gyors ciklusidejű bemenetek

A modern energiamenedzsment esetében kulcsfontosságú, hogy nagyon gyorsan reagáljon a teljesítményváltozásokra, például a csúcsterhelések elkerülése érdekében. Erre példa lehet egy elektromos autótöltő-park, ahol egyszerre több wallbox is üzemel, és gyorsan kell reagálni, hogy ne lépjék túl a maximális teljesítményszintet. Az új, nagy teljesítményű Modbus bemeneteknek köszönhetően mostantól lehetőség van arra, hogy eszközönként 2 Modbus bemenet esetén akár 0,1 s minimális lekérdezési időköz is beállítható legyen. Általánosságban a minimális lekérdezési intervallum 5 s-ról 1 s-ra csökkent. Ez nem vonatkozik a Modbus Air és a Wallbox Air Air termékekre.

Beállítási előzmények

A Loxone rendszer több ezer otthon és épületautomatizációs projekt tapasztalatával építi, fejleszti a funkcióblokkok logikáját. Az épületautomatika egyre rugalmasabban és egyre több tényezőhöz tud alkalmazkodni, önállóan tanulni és döntéseket hozni. Annak érdekében, hogy ezeket a döntéseket még jobban meg lehessen érteni, az új Loxone Config & App megjeleníti a vezérlési előzményeket is. Ez a világításvezérlő, automatikus redőny- és intelligens helyiségvezérlő blokkok esetében megmutatja például, hogy miért van most bekapcsolva a világítás, miért mozgatja az árnyékolókat, vagy miért működik éppen fűtés vagy hűtés. A Miniserver újraindítása után az előzmények visszaállnak.

Trust link

A Trust funkció segítségével lehetővé válik a felhasználók, bejelentkezési adataik és hozzáférési jogosultságaik megosztása a különböző Miniserverek között. A Miniserverek közötti váltás még kényelmesebb az új Config segítségével, mivel már nem szükséges jelszót megadni. Ennek előfeltétele, hogy az adott felhasználó az adott Trust Miniserverhez tartozó Loxone app-ban is rendelkezzen jogosultsággal a megjelenítésre. Hogy ez milyen előnyt jelent? Például a Loxone Campusban a recepcióról még gyorsabban és egyszerűbben hozzá lehet férni a szállodai szobák Miniserveréhez.

Health Check

A Loxone létrehozta az új, Health Check-et is, mely egyesíti a Tree- Link & Air diagnosztika funkcióit.

A készülékek és a rendszer egyszerű felmérése és állapotának áttekintése, valamint az ezt követő megoldási javaslatok mindig is a Loxone Config alapvető jellemzői voltak, ami mérhetetlenül megkönnyíti a partnerek mindennapi munkáját. Amikor például egy projekt befejeződik, egyszerűen elindítod az állapotfelmérést, és azonnal látod, hogy minden működik-e vagy vannak-e problémák.

További új funkciók

Az új Loxone Config és App ezeken felül más új funkciókat is tartalmaz, például a felhasználókezelésben további mezőket, amelyekbe saját adatokat, például a felhasználó pozícióját, felelősségi körét vagy szerepét lehet megadni.

Ezenkívül a klímavezérlő mostantól az alkalmazáson keresztül kikapcsolható, ha nem szeretne fűtést vagy hűtést.

A Matter szabvány kísérleti integrációja mostanra a béta verzióból átkerült az éles verzióba. Hogy hogyan kísérletezhet a Matter implementációval, azt itt részletesen elmagyarázzuk.

 

Ezenkívül számos hibajavítás és fejlesztés történt a Loxone Config & App-ban a még nagyobb stabilitás és a jobb teljesítmény érdekében. Az alábbi videóban meg is nézheted az új funkciókat:

50% kedvezmény Quadral hangfalakra

A Quadral egy különleges akcióval készült a Loxone Oktoberfestre. A megjelölt csúcsminőségű hangfalakat október 27-ig* féláron tudod megvenni. Az akcióban részt vevő modelleket a képre kattintva láthatod.

 
 
Previous
Previous

ÚJ: M-Bus Extension: mérőórák egyszerű és gyors integrációja

Next
Next

Megéri-e még a napelem?