Frissítés: Config & App 14.7

A Loxone Config & App folyamatos tökéletesítése, az elérhető funkciók körének bővítése mindig a legfontosabb fejlesztési cél. A jelenlegi 14.7-es verzió és egy újabb Audioserver frissítés megjelenésével számos új és hasznos funkcióra számíthatsz, amelyek még egyszerűbbé teszik a Loxone telepítését.

 

01 Újdonságok: Állapotfigyelő

Az új Status Monitor segítségével egyszerűen és egyértelműen nyomon követheted az eszközök, vagy helyiségek állapotát.

Gyakorlati példa: a Loxone Campusban számos TV készüléket használnak. Ezzel az új funkcióblokkal nyomon követhető online állapotuk. A Loxone alkalmazásban elég egy pillantás, hogy lássa, melyik TV van be- vagy kikapcsolva.

 

02 Továbbfejlesztett Health Check (Ellenőrzés)

A Health Check egyesíti a Miniserver, Tree, Link és Air diagnosztikát, és ellenőrzi a rendszer megfelelő működését. Ezt a funkciót most továbbfejlesztették, hogy elsősorban a kábelezési problémákat gyorsabban észlelje. Ezenkívül a health check beépült az eszköz állapotába, és mostantól közvetlenül onnan indítható.

03 Továbbfejlesztett Mérőblokkok

A Config több mérőblokkot kínál az energiaáramlás mérésére. Korábban azonban a különböző, gyártótól független mérőműszerek esetén előfordulhattak átviteli hibák. A szokatlan mérőállásokat az új Config 14.7 most már felismeri. Ez azt jelenti, hogy a mérőállás csökkenése többé nem "megengedett", és a szokatlanul nagy emelkedések is felismerésre kerülnek. Az eseményről rendszerüzenetben kaphatsz tájékoztatást.

 

04 Újdonság: Miniserver gyorsbillentyű

Sok projektben több Miniserver van használatban, amelyekhez bizonyos eszközöket vagy funkciókat rendeltek hozzá. Az új "Miniserver Shortcut", vagyis Miniserver gyorsbillentyű funkcióblokk segítségével szükség esetén kapcsolatot lehet létrehozni ezen Miniserverek között. Ezáltal még gyorsabbá válik az egyes Miniserverek közötti váltás az alkalmazáson keresztül.

Gyakorlati példa: a Loxone Campuson a parkvilágítás és az étteremvilágítás különböző Miniservereken lett megvalósítva - annak ellenére, hogy a két terület földrajzilag közel van

05 Új: NFC-adatimport

A Loxone rendszer egyik erőssége, hogy a különböző felhasználóknak gyorsan és egyszerűen hozzáférést biztosít különböző területekhez. De, különösen a nagy projekteknél az egyedi kódkiosztás még mindig időigényes. Mostantól lehetőség van CSV fájl importálására különböző paraméterekkel, mint például név, érvényességi idő stb.

06 Miniserver kulcskarika

Az új Miniserver kulcskarikával gyorsan választhatsz az összes Miniserver között, amelyhez a múltban csatlakoztál, és amelynek hozzáférési adatait a Config kezdőképernyőjén elmentetted. A Miniserver neve is megjelenik.

07 Audioserver frissítés és további fejlesztések

A Loxone Audioserverhez is elérhető egy új frissítés, amely a Miniserver frissítéséhez hasonlóan számos teljesítményjavítást tartalmaz.

Mint mindig, a változásokat részletesen a changelogban találod. A Loxone Config 15.0 nyilvános béta verziója már szintén letölthető.

A videón az összes frissítést részletesen bemutatják:

Previous
Previous

A harmadik legjobb Loxone-projekt 2023-ban Magyarországon.

Next
Next

Így nyerhet a legtöbbet a Napenergia Plusz Programon!