Ezek voltak a legjobb magyar Loxone projektek 2023-ban

Tavaly év végén már harmadik alkalommal kértük meg a hazai Loxone-partnereket, hogy mutassák meg azokat a munkáikat, amikre a legbüszkébbek. Közülük választották ki februárban oktató kollégáink az előző év legkiemelkedőbb Loxone projektjeit.

Egy megvalósult Loxone-rendszer sokkal jobban megmutatja, milyen távlatokat nyit az épületautomatizálás, mintha csak előzetesen felsorolnánk annak számtalan előnyét.

Ezért is díjaztuk a most bemutatott három projektet megvalósító partnereinket, mert munkájukkal a felhasználókhoz és a szakemberekhez egyaránt közelebb hozzák ezt a pozitív változásokat hozó technológiát.

Mi alapján választottuk ki a három nyertest?

Olyan értékelési módszert alakítottunk ki, amelyben nincs jelentősége az adott ingatlan típusának, tehát nem azon volt a hangsúly, hogy az automatizált épület minél exkluzívabb, vagy nagyobb legyen. Az automatizálásnak minden körülmények közt az a fő célja, hogy az üzemeltetést, ezen keresztül pedig a felhasználók mindennapjait egyszerűbbé tegyük. Ez az elv már a programozás alapjainál érvényre kell, hogy jusson, tehát a Loxone Config file áttekinthetősége, igényessége nagy szerepet játszott az értékelésben. A pontozáskor figyelembe vettük a következő szempontokat:
- a projekt alapvető információinak kitöltése (helyiségek mérete, típusa, funkciók, alapadatok, ikonok beállítása).
- Jogosultságkezelés (csoportok létrehozása, azok jogosultságainak megadása).
- Funkciók széles körű használata, a Loxone rendszerben rejlő potenciál minél nagyobb mértékű kihasználása.
- Eszközhasználat.
- Szabványosított protokollok használata.
- Komplexitás (valós automatikus működés).
- Program átláthatósága.

Kik pontoztak?

Három tapasztalt kollégánk értékelte (a versenyzők azonosítása nélkül) a beérkezett projekteket. Ketten közülük oktatóink, tehát ők azok, akik Magyarországon egyedüliként hivatalos képzésen tanítják a Loxone Config programozását. A zsűri harmadik tagja több tucat sikeres projekt során szerzett tapasztalatát és tudását hozta az értékelésbe.

A nyertes projektek:

Az alábbi képekre kattintva megtekinthető a 2023-as év három legjobb magyarországi Loxone projektje. A legautentikusabb módon saját maguk mutatják be munkájukat:

Iroda

3. helyezett

Mobil-Homes Kft.

Családi ház

2. helyezett

Pócza Kft.

Ikerház

1. helyezett

BAU Design Kft.

Érdekel a Loxone automatika rendszer, és többet szeretnél megtudni róla? Kérdezz bátran, vagy akár legyél partner!

Previous
Previous

Tippek az intelligens világítástervezéshez

Next
Next

Az év Loxone projektje: ikerház Tree interkommunikációval